Egy Kis Itália

Olaszország egy kicsit másként - életvidám hétköznapok, izgalmas utazások, ízes élet & "dolce vita" - egy magyar lány tollából, Pizzaországról.

Egy kis Itália "éléskamrája" .... tradícionális, kézműves olasz alapanyagok most már online is!
Utazzatok most velünk Cormons-ba, ahol az Alimentari Tomadin delikátesz üzlettel való együttműködésünk finomságai közé kalauzolunk Benneteket!

Azok a kis sarki üzletek Olaszországban, a piciny Piazza-k melletti macskaköves utcák rengetegében, ahol már szinte távolról "elrabolnak" minket az illatok, s a megfoghatatlan atmoszféra, ami akár 50m2-en is képes elhozni mindazt ami Itália, s mindazt, amit az olasz gasztronómia iránt fogékonyak (mi is) oly nagyon de nagyon szeretünk ebben a csodás országban. Az ízek harmóniáit, a változatos alapanyagokat, a csodás olasz "dolce vita" finomságokat. Amikor megismertük Leila-t, minden olyan első látásra "szerelem" lett. Az üzlete, a szenvedélye, a családi története, és minden, amely egybefonódó ízes történetek alapján, az útjaink összekapcsolódtak. Szinte egy pillanat alatt. Nem is volt kérdés, hogy vele együtt valósítjuk meg az egyik projektünk, közös nagy álmunk, mely nem volt más, mint,  hogy a csodás, minőségi, s abszolút "kis-szériás" olasz alapanyagok, akár online - Hozzátok is eljuthassanak. Összeválogatva, a legjobbat személyesen kínálva, gondosan, alapos szakértelemmel övezve és megannyi évtized családi tradíciói és hagyományai alapján összegyűjtve, tényleg a legjobbaktól, Itália, s Friuli szerte. 

kinga_kezdpkep.jpg

Az úgy kezdődött, hogy két éve elindult egy fantasztikus projektünk, amiben Friuli régió alapanyagait, ízeit, hagyományait, ételeit, sajtjait, sonkáit, fűszereit, s megannyi különleges és tradícionális és történelmi receptjeit kutatva, s kapcsolataink révén ismertük meg Leila-t, akinek szeretete a régiónk iránt, s tudása az alapanyagok terén egy pillanat alatt költözött be a szívünkben lévő kispolcra. Megannyi partnerrel, éttermekkel,  szakácsokkal, élelmiszeripari beszállítókkal együttműködve, családi kis farmokkal együtt megismerkedve, kezdtük el magunk köré gyűjteni a legrégebbi, térségi gasztronómiai, családi, több generációs vállalkozásait. A Friuli Alpok sajtosait Carnia vidékéről, a legjobb San Daniele sonkákat, a Collio dombvidékünk olívaolajait, s Olaszország kulináris vidékének frenetikus dolgait, s azokat a családi márkákat, amik méltón ma is fémjelzik, az olasz minőség és a tradíciók védjegyeit. Ez volt az egyik legfontosabb számunkra, ahogyan Leila-nak is, hogy csak és kizárólag olyan termékek legyenek összefogva ezen a platformon, amely mögött nem multinacionális cégek és nagyvállalatok állnak, hanem a tüneményes, helyi, olasz családi cégek. Azok az igazi, tüneményes kis gazdaságok, manufaktúrák. Akikkel folyamatában megismerkedtetünk majd Benneteket is. Hiszen velük együtt, nagyon sok remek programmal készülünk jövőre, ha már utazni is lehet. 

olajak.jpg

Leila jelenlegi üzlete, az 1980-as években indult, melynek hátterében édeasanyukájának családja, Nonna-k és Nonno-k is álltak, s mivel Leila anyukája Marisa, rendkívül aktív tagja volt a Cormons és környéki Mezőgazdasági Szövetkezetnek, ismerve minden gazdálkodó családot, termelőt, farmert, elkezdte őket felkeresni és termékeiket a kis családi üzletbe forgalmazni. Megannyi kulináris titkot is összegyűjtve, a tészták, sajtok, s mindenféle szószok, lekvárok készítéséről, igazi kis gasztrobirodalmat hoztak létre. A tradícionális finomságokról még majd sokat olvashattok, mivel a későbbiekben is sokat fogom faggatni Őt. Hosszas évek munkája, gyűjtése adta össze azt a megannyi kapcsolatot, gasztronómiai értéket, amelyet a TOMADIN családi kisüzlet falai közé varázsoltak évről - évre Cormons történelmi bájos kis városkájában, egy mesés villa tövében (Udine-től 20 percre). Szenvedéllyel és lelkesedéssel lettek a régió egyik kiemelkedő minőségű élelmiszer kereskedelmi gócpontja. Végtelen nagy szeretettel és örömmel kapcsolódtunk mi is hozzájuk, hogy az a csoda, amit Ők is megalkottak, kicsiben és nagyban, minél több helyre eljuthasson, s az olasz finomságok szíve-lelke Hozzátok is kedves olvasóim házhoz érkezhessenek. 

apetiser_1.jpg

Elsődleges célunk, Friuli régió, a gyönyörű Collio dombvidék, s a hegyek mesés kulináris termékeinek promótálása és értékesítése, s ezen termékek bemutatása Nektek, mely mellett Olaszország számos vidékeiről is érkeznek folyamatosan a különleges ízek. Az online shop mellett ugyanis, megannyi életérzés, ízes történet is érkezik majd, hogy a sok szép színes üveg, s csomagolt alapanyag lelke, fantasztikus ételek között is visszaköszönhessenek majd. Az édességekről pedig nem is beszéle, melyekből ugyanúgy széles választékkal érkezünk. ( Ezek éppen most vannak feltöltés alatt az ünnepi kollekció keretei között )

leila_es_anyukaja.jpg

Kézműves sonkák, hegyvidékek tiszta sajtjai, a dombok frenetikus lankái között lévő virágos mezők mézei, illatos lekvárok, a La Subida mesés ecete, mely tényleg egy csoda, s a dombvidékünk olíva olaja, melyben benne van Friuli minden éltető ereje ... A tradícionális Gubana, mesés kézműves Panetto-nék, az igazi Bronte-i pisztácia krém, frenetikus, s az igazi risotto rizs, lisztek, s kézműves tészták sokasága. Megannyi mindennel érkezünk, mert a legjobbakból válogathattok majd. Semmi mű, s semmi olyan termék nem lesz, amit a nagyipar sokasága tömegében gyárt, csakis olyan termékeket szeretnénk elhozni Nektek, melyek minden részecskéjében természetessen lüktet az itáliai életérzés minden eleme. Mely alapanyagok mellé érkeznek folyamatosan helyi receptek és olasz kulináris csodák, hiszen oly régóta kutatjuk már mindezt, s már éppen itt volt az ideje, hogy minél többen elmerülhessetek benne. 

gubana_1.jpg

Az ALIMENTARI TOMADIN üzletet ONLINE (lejjebb csatolom a linkeket, is csak kérlek minden részletet olvassatok át, köszönöm!) - azaz Egy kis Itália "éléskamráját" két nyelven érhetitek majd el: olaszul és angolul. Javaslom az angol oldalt használni! Az első rendelés előtt IGÉNYELJETEK EGY KIS ITÁLIA KÁRTYÁT! (egykisitalia@gmail.com)

Akik már rendelkeznek Egy kis Itália kártyával, s az angol nyelvű oldalfül alatt rendelnek, amennyiben a kártya adatait (név és kódszám) a megjegyzések rovatban megadjátok pontokat gyűjtötök majd, s kedvezményben részesülhettek, vagy meglepetés ajándékot kaphattok. Az Egy kis Itália kártya tulajdonosok részére egyedi promóciós időszakok és kedvezmények is elérhetőek lesznek! 

Akik pedig most fogtok rendelni online,  - kérjetek ELŐRE ! Egy kis Itália kártyát (egykisitalia@gmail.com) , melyet mindenkinek az első rendeléssel együtt meg is küldünk ajándékba, s mely kártyával, már az első vásárlásnál kedvezményben vagy ajándékban részesültök. Időszakonként különböző kedvezmények is érkeznek, melyről azok, akik Egy kis Itália kártyával rendelkeznek, információt kaphatnak előre. Az EGY KIS ITÁLIA kártyát a későbbiekben itt Friuli régióban megannyi egyéb dologhoz tudjátok majd használni, szálláspartnerek, éttermi partnereink, utazási élmények kapcsán, különleges élményekre is feljogosít majd stb. Ezekről a hamarosan folyamatosan számolunk be Nektek. A kártya összefoglalóját is szívesen elküldjük Nektek - a héttől már ez is készen áll, írjatok az egykisitalia@gmail.com email címre. 

Írjatok nekünk, amennyiben szeretnétek Egy kis Itália Kártyát, hiszen akik ilyen kártyával rendelkeznek - egy VIP Klubhoz is tartoznak majd. 

egy_kis_italia_kartya.jpg

"Egy kis Itália éléskamra FAQ" - azaz az online rendelés kapcsán pár fontos, hasznos tudnivaló, a leggyakoribb kérdések kapcsán segítve Nektek:

Az Egy kis Itália Éléskamra és az Alimenteri Tomadin webshop ONLINE elérhetőségei pedig itt találahtóak: aaaaaa úgy örülök, hogy végre megmutathatom Nektek! 

Angol nyelvű főoldal itt klikk

Az üzlet áruválasztékának egyes menüpontjai pedig itt érhetőek el angol nyelven 

A saját kedvenceim pedig itt a Special Selection alatt

Karácsonyi válogatásunk linkje

Egyéb fontos információk! Kérlek Benneteket, hogy rendelés előtt olvassátok el, nagyon sok hasznos tudnivalót foglaltunk itt Nektek össze: 

- Az oldalon ha beléptek a SHOP felületére ( Welcome to Our Shop alatt ) - utána fentről lefelé haladva találtok majd Special Selection meüpontot ( ahol Egy kis Itália kedvencei lesznek ) , majd alatta külön menüpontban érkeznek a sajtok, szalámik, tészták, rizsfélék, grissini-k, édességek, stb. 

- A friss élelmiszerek közül jelenpillanat sonkafajtákat, szalámikat, sajtokat is tud az üzlet szállítani Nektek, mivel mindent frissen vákumozva készítenek össze, teljesen levegőmentesen, így az élelmiszerek állaga nem romlik meg. A folyamatot az üzletben készítik elő, speciális szeletelő, vákumozó és fóliázó géppel, élelmiszerhigiéniai mindennemű feltételnek megfelelve. Például szalámi kóstoló csomagot is rendelhettek, többféle nagyságban, vákumozva. Ahogy sajtokat is. A lényeg, hogy amikor a vákumozott élelmiszer megérkezik, ha kinyitjátok akkor utána természetesen hűtőben érdemes tárolni. 

- Az online felület hátterében az Alimentari Tomadin SAS élelmiszeripari - családi vállalkozás áll, akik stratégiai , üzleti partnereink. Az Egy kis Itália oldal, valamint a Vision and Mission SAS turisztikai és gasztronómai tanácsadó vállalkozás kizárólagos partnersége segít abban, hogy az üzlet által képviselt fantasztikusa termékek és finomságok, Magyarországra is eljuthatnak majd. 

- Jelenpillanat az online felületet folyamatosan töltjük. Az üzlet fizikai kínálata természetesen sokkal nagyobb, mint amit most egyelőre online láttok majd. Jelenpillanat alapvető élelmiszerek, sajtok, sonkák, tészták, risotto rizsek, szószok, olívaolajok, stb. találhatóak meg, de folyamatosan bővül az online kínálat is. Alapjaiban igyekszünk minden egyedi kívánságot is teljesíteni, élelmiszerek, beszerzendő alapanyagok kapcsán. Akár nagyobb mennyiségben is. Természetesen ilyenkor az árakat is és a szállítást is egyedileg kell majd egyeztetni. 

- Egyedi kívánságokat is nagyon szívesen teljesítünk. Heti egy-két alkalommal az Egy kis Itália oldalról be is jelentkezem majd mindenféle újdonságokkal, folyamatosan érkeznek majd receptek is a különleges és szuper alapanyagokkal. Az Egy kis Itália oldalon pedig írhattok is akár messengerben, akár az egykisitalia@gmail.com email címre, is ha bármilyen egyedi kívánságotok van. Igyekszünk mindent beszerezni, amit csak lehet.

- Az árucikkek rendelésekor, számos dolog kapcsán lesz majd választási esélyetek. Pld. a sajtoknál hány hónapos érlelésű legyen a sajt, hány grammos darabokat szeretnétek stb. Amennyiben ezek kapcsán segítsünk, ajánljunk, csak írjatok és nagyon szívesen tesszük. 

- A rendelés pénzneme euró-ban kerül összegzésre, a fizetés pedig PAYPAL segítségével, vagy pedig banki átutalással történhez az üzlet részére direktben. 

- A szállítást az üzlet szerződéses partnere az SDA.iT bonyolítja, aki hivatalos logisztikai, szállítási partnere a boltnak. A rendelés után, minden csomaghoz kód is tartozik majd, mely alapján lekövethetitek a csomag érkezését. A szállítás Magyarországra az eddigi tapasztalataink alapján 8-10 általában. 

- A szállítás díja jelenpillanat FIX összegben került meghatározásra, mivel így egészen 10 kg nagyságrendig is tudtok rendelni, a szállítási összeg 24 Euró. Egyedi kérések és egyedi csomagok esetében természetesen ezt is egyeztetjük. A cél csak az, hogy amennyiben csak lehet, inkább több árucikk rendelését adjátok le egyben, akár többen is tudtok egy nagyobb csomagot rendelni, mert így ár-érték arányban ez az egyik legkedvezőbb. Minden esetben ha egyedi kérésetek lesz, a csomagdíjakat a szállítóval egyeztetjük és jelezzük is Nektek.  

- Expressz csomagküldés is lehetséges, ez esetben a szállítási árakat egyeztetni kell, amennyiben ilyen igény merülne fel, kérlek ezt előre jelezzétek. 

- Szállítani Európán belül elvileg bárhová tudnak, sőt Európán kívül is, melyet mindent le kell egyeztetnünk és lekérdezzük Nektek nagyon szívesen előre a díjakat.  Az Európán kívülre szállítandó élelmiszereket is egyeztetjük majd, az adott országok szabályai szerint. (Van ahová csak dobozos, konzerv készítményt lehet pld. küldeni.)

- Ajándékcsomagokat is össze tudunk állítani Nektek, amennyiben jeleztek egy adott összeghatárt, s termék irányt, nagyon szépséges csomagokat készít az üzlet és megannyi helyre érkezik már most ilyen szépséges ajándék. Ezeket köszönjük ha emailben vagy üzenetben egyeztetjük. 

Igyekszünk minden kérés, kérdés kapcsán gyorsan segíteni Nektek! Kellett egy kis idő az elinduláshoz így online is, hiszen amúgy Olaszországban és nagyobb éttermeknek már Európában is szállít az üzlet több helyre, fantasztikus Friuli élelmiszereket és alapanyagokat, ahol a rendeléseket alapjaiban egyediként kezeltük. Melyre természetesen a továbbiakban is van lehetőség. Csak írjatok nyugodtan, ha különleges igényetek lenne. Igyekszünk mindenben segíteni Nektek Leila-val együtt. A továbbiakban még pár különleges finomságról olvashattok, kívánunk Nektek kellemes böngészést az oldalon, s várunk minden kedves érdeklődést, kérdést. 


kinga_es_leila.jpg

Hoztam Nektek pár fotót még az üzlet fizikai kínálatából, ahol megannyi íz, illat, hangulat s mesés finomság vár majd Benneteket, reméljük mihamarabb személyesen is, hiszen nemcsak remek alapanyagismereteket szerezhettek itt, de Leila-val, s velünk együtt frenetikus kóstoló programokban is részt vehettek majd. Ahol ízpárosítások, mesés családi történetek, s olasz élelmiszeripari márkák bemutatkozása mellett, helyi Friuli meséket is hallgathatunk majd. Imádom ezeket a programokat, s már alig várom, hogy jövőre újraindulhassanak. Veletek. 

sajtok.jpg

Isteni sajtok....

tesztak.jpg

Megannyi pasta ....

nocciola_krem.jpg

S a természetes mogyoróból készült, isteni krémek, amelyek letehetetlenek.... 

edesseg_1.jpg

Folyamatosan érkeznek az ünnepi olasz édességek is .... 

Megannyi, megannyi finomság vár még Benneteket és folyamatosan jelentkezem majd "éléskamra" hírekkel, ahogyan azokat töltjük is fel a felületre. Most pedig szeretném megköszönni, Seba mellett, még Leila és Giulia hatalmas nagy segítségét, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Nagyon sokat dolgoztunk ennek az egésznek a hátterén, s biztosan nem tökéletes még minden, de nagyon igyekszünk minden tettünkkel azért, hogy minél több olaszos finomság és mesés élmény kerülhessen az asztalokra most ebben a kicsit "bezártabb" helyzetben is. Aztán pedig reméljük, hogy személyesen is sokatokkal együttkóstolhatunk Egy kis Itália éléskamrájában, az Alimentari Tomadin üzletében Cormonsban, vagy éppen mesés helyszíneken. De már élőben, megölelve egymást, s élvezve azt, hogy itt Egy kis Itáliában, Friuli-ban lehetünk. 

csajok.jpg

Amennyiben bármilyen segítségre van szükségetek, vagy kérdésetek, egyedi rendelésetek lenne vagy nem tudtok eligazodni az oldalakon, nagy szeretettel segítünk Nektek, kérlek írjatok vagy az egykisitalia@gmail.com email címre, vagy pedig az Egy kis Itália oldalon messengerben.

Hamarosan pedig érkeznek minden héten a gasztronómiai, kulináris bejelentkezések is, hogy így is még közelebb kerülhessen hozzátok Itália megannyi finomsága. <3 Nagyon szépen köszönjük az érdeklődésetek. 

NÉVJEGY / SZERZŐ / FOTÓK: Egy kis Itália - Boldogságmorzsák nap mint nap, - Olaszország, Friuli régió titkos vidékeiről

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy Kis Itália

Fergeteges olasz hétköznapok - egy magyar lány tollából. Mindennapi történetek Pizzaországból. Utazási élmények, felfedezések, titkos városok, reneszánsz történelem, pasta & pizza minden mennyiségben. Mesék tele szeretettel, melyet az olaszok vitalitása, életvidámság ihlet, egy lánytól - aki nyakig belecseppent a dolce vita pillanataiba. Egy blog, ahol mindig süt a nap, ahol olaszos jókedv vár. Egy oldal, ahol kötelező lassítani és elnyújtózni :) ahol az Aperol Spritz mindennapi kellék, a pizza kimondottan ajánlott és fontos eleme életünknek, s ahol a pasta elengedhetetlen boldogságelem. Egy kis Itália, ahol a déli nap serkentette ráncok, csakis a mosolytól erednek. Bouna Lettura :) <3

Friss topikok

Top 5

  1. GRADO, olasz életérzés, tengerpart - 6 órányira Budapestről
    GRADO, olasz életérzés, tengerpart - 6 órányira Budapestről 2019. március 05. 15:22GRADO, ......első látásra "AMORE"  Amikor az embernek van egy szívszereleme, arról mindig jó mesélni. Főleg ha ez kölcsönös. Ebben az évben és a jövő évben is Grado mesés kisvárosának vezetése és az...
  2. Vannak azok a napok...
    Vannak azok a napok... 2017. február 18. 09:29Számomra a tenger, a hullámok, a homokban való önfeledt és kitárulkozó séták, a sirályok éneke valahogy mindig olyan pozitív töltet, amire nincs magyarázat. Azt gondolom, a legjobb dolgok néha azok,...
  3. DolceVita, Grado, Olaszország  - 6 tipp útravalóként
    DolceVita, Grado, Olaszország - 6 tipp útravalóként 2022. április 14. 08:33Grado, a Nap Szigete. Egy csöppnyi homoksziget, ahol a természet, a tenger és a történelem valami különös módon varázsolja el az embert. Igazán olaszos módon, megadva a Dolce Vita számos pillantát. A...
  4. Gondolatok és Gondolák a Ferde Torony tövében
    Gondolatok és Gondolák a Ferde Torony tövében 2017. július 09. 08:51A kacifántos olasz hétköznapoknak megvan az az előnye, ha éppen fel is szeretne robbanni a ember fia a napi stressztől, és a munka adta "gyönyöröktől", elég csak kimenni az utcára, nagy levegőt venni,...
  5. Lélekemelő kávészünet - Grado csodái
    Lélekemelő kávészünet - Grado csodái 2020. április 25. 14:52Létezik egy kis paradicsomi sziget, az Észak Olasz tengerparton, Friuli régióban, Trieszt után, a Júlia Alpok hegyeinek ölelésében, a lagúnák vidékén, ahová most a képzelet repülőszőnyegén repítelek...
süti beállítások módosítása