Egy Kis Itália

Olaszország egy kicsit másként - életvidám hétköznapok, izgalmas utazások, ízes élet & "dolce vita" - egy magyar lány tollából, Pizzaországról.

Olasz nyár 2022 - úgy várunk már!

A selymes őszi tengerparti napsütés cirógatja a bőrünk, miközben a parton ülve, a hullámokkal szemben a napernyők alat megbújva, a fukszia szinű buoganville-k kacsingatnak ránk, így szeptember derekán. Nem, nem, nem akar véget érni a nyár. Kezemben az Aperol Spritz-es pohár és a gyönyörű naplemente. A színek olyanok, mint egy festő palettája, - lépésről lépésre elvarázsolnak. A hangok megnyugtatnak, ott belül pedig kitörő, nyári érzésként lüktet az édes tudat, hogy bizony, Te jó ég, - micsoda nyár volt ez. S még mindig itt van. Szeptemberben is. 

bouganville_and_sea_szallashely_foto.jpg

(Fotó: Bouganville & Sea, Amalfi )

tengerparti_szinek.jpg

Visszatérve a munka frontjára, megannyi gondolat zsúfolja be magát a mindennapokba, az új őszi projektek, a riportok halmaza. a végtelenített kilométerek, új tájak, új partnerek, de a lelkem tudatalatt már stabilan a jövő nyárra készül. Az érzés pedig megállíthatatlan. Virágzó energiákkal, új kihívásokkal övezve. Pedig az ősz és a tél is "virágzó" mennyiségű kihívást tartogat. .... Aztán egy szeptemberi reggel, a kávé illata mellett, a hírfolyamban szembejött velem, egy video. A 2022-es Versace kollekcióval. Felcsendül a dal, s már dübörög is a szívemben a "dolcevita". A jövő nyár is a mi nyarunk lesz. Ez nem is kérdés. Ilyen árnyalatokkal, ilyen mintákkal, ilyen minden ízében Olaszországot idéző hangulatban, színes, izgalmas időszak lesz. Mosolyra görbült a szám és a hétvégén, köszönhetően a Milano Fashion Week megannyi meglepetés show-jának,  bele is vetettem magam, a vidám, jövő évi kollekciók kavalkádjába. Így újrafestettem a nyár emlékeit...

kave_4.jpg

Donatella Versace új 2022-es tavaszi / nyári kollekciójában egy minden színében élő, játékos, vidám, cselfes, igazi Nőt áémodott meg. Formájában, egybefűződő Versace mintákkal, tökéletes keretet adva a női vonalaknak. A kifutót átszelő hírességek által viselt apró részleteiben megálmodott darabok, a dél olasz kézzel festett cseréptálakat, a Sorrento-i öböl halászvároskáinak napsütötte pasztell színeit, a sárga és zöld citromok frissességét, a mediterrán flóra és fauna gazdag kontrasztjait juttatta az eszembe. Ott volt előttem az illat, az bizsergető, elegáns érzés, Itália. Arról pedig nem is beszélve, hogy a kifutón a vékony hölgyektől, a teltebb dívákig, minden típusú nőre gondolt a tervezőnő. 

fukszia.jpg

Az elegáns selyemsálak, a fejkendők, a táskákon libegő színes kis "foulard"-ok, mind mind a könnyed nyáriasságot hozták el és hozzák el 2022-ben is. Az új Versace kollekció az egyik nagy kedvencem. Vidám, légies, kacagó nyári színekkel, mindazonáltal valami különleges összhangban az élet szépségeivel. Narancsok, sárgák, melyek a napsütést idézik, klasszikus formák, a Versace vonalvezetés makulátlan eleganciája, antik csemperajzolatok letisztultsága és minták rendezett - sokasága. Mégis valami különleges, stílusos összhangban a nőiesség jegyében. 

versace_11_1.png

( Fotó forrása: Versace.com - 2022-es kollekciók)

versace_16_1.png

( Fotó forrása: Versace.com - 2022-es kollekciók)

versace_14_1.png

( Fotó forrása: Versace.com - 2022-es kollekciók)

versace_13_1.png

( Fotó forrása: Versace.com - 2022-es kollekciók)

Donatella a kollekció kapcsán, a következőket mondta: "A Foulard" a Versace történetének és jellemének alapvető eleme. Olyan mint egy vászon, melyen ikonikus mintáink vonulnak. Amilyen sokszínűek, legalább olyan sokszerűen viselhetőek. Akár egy nyakba kötött elegáns felsőként, akár a hajunkba kötött színes kiegészítőként, táskáink selymes "ékszereként", bármihez is hozzáadva, a tökéletes Versace image aprólékosságát hordozva. A Foulard a márka hajnalától óta velünk van. Elegáns, simogató része és kiegészítője volt, minden szezonnak. Ez most megváltozik. Nem a stabil stílusosságot, a bájos, álmodozó könnyedséget hozza magával, hanem a provokatív, szexi vonalat. 

Már alig várom! ..... kendőmániás vagyok:) Addig is néhány kedvenc Foulard, amely még a bájos, álmodozó korszak darabjai, melyek örök nőiességet kölcsönöznek e darabok viselőjének. Az elegancia szavak nélküliségéről nem is beszélve. Hiszen ezek a darabok ránézésre is mesélnek. 

foulardf_2.jpg

( Fotó forrása: Versace.com)

foulard_3.jpg

( Fotó forrása: Versace.com )

Ahogy elmerültem ezekben a vibráló lenyomatokban, színekben, formákban, burjánzó, de mégis letisztult csodákban, egy nyári emlék jutott az eszembe. A templomban álltam, hűvös falak vettek körbe, mediterrán virágillat kúszott be a forró utcákról, ahol Vespa-k és Ape-k színesítették a hétköznap délután forgatagát. A talpam alatt kézzel festett csempék mosolyogtak, a falakon friss virágok lógtak. Örömömben libabőrös voltam és mosolyogva néztem Madonna-t az egyik freskó képen. Olyan nyugalom volt, olyan félelmetes rend, ami egy újabb évre erőt adott mindenhez. Ezek a csempék, a jövő nyári olasz divat megannyi vonalvezetésében ott lesznek. Imádom ezeket a színeket.

padlo.jpg

Majd az árnyalatok kavalkádjában sodródva egy másik, kedvenc és ikonikus olasz márka oldalára vetődtem, ahol a szemet szinte elvakító, csodálatos fehér eleganciája kelt életre. Megannyi letisztult, végtelen gyönyörű darabbal, Fendi új 2022-es nyári kollekciójában. A lágy esésű, de mégis szabályos vonalak elegáns tervezője, Kim Jones úgy vélekedett az új kollekcióról, hogy: "It allows a girl to glide" ... A kollekció melytől nemcsak pompázni fog a következő nyár, de ezekben a gyönyörű darabokban mindenek felett "siklik, repül, vitorlázik" majd viselője. Igazi nyári estékre tervezett, lágy esésű, rendkívül nőies, fantasztikus vonalvezetésű csodákkal érkezik Fendi 2022- nyarán....A kiegészítők színes világáról, bohókás, egyedi, de mégis extravagáns mivoltáról nem is beszélve. A ruhák alatt, ezekeből is megnézhettek egy párat. 

fendi_2022_2.jpg

(Fotó forrás: Fendi.com)

fendi_2022_3.jpg

(Fotó forrás: Fendi.com)

fendi_2022_4.jpg

(Fotó forrása: Fendi.com)

fendi_2022_5.jpg

(Fotó forrása: Fendi.com)

fendi_2022_7.jpg

(Fotó forrása: Fendi.com)

fendi_2022_10.jpg

(Fotó forrása: Fendi.com)

fendi_2022_6.jpg

(Fotó forrása: Fendi.com)

.... s miközben "elvesztem" a Fendi által tervezett tökéletes vonalvezetésben, a pasztell színek napsütötte melegségében, egyszer csak eszembe jutott az a bizonyos és tökéletes Mozzarella di Bufala és a tányéron az aceto balsamico elegáns illatos lecsörgó vonala. Ott a parton. A naplementében. Igazi olasz ízkollekció. A tányéron tökéletes ízharmóniát teremtő vonalakkal együtt pedig a háttérben mosolyogtak, a sárgák, narancsok, rózsaszín fények. Ölelésükben békésen ringatózott, "csillogó szemekkel" a tenger. Olasz nyár, szerelem. 

naplemente_7.jpg

mozzarella.jpg

deli_nap_vonalai.jpg

 NÉVJEGY: Egy kis Itália - Boldogságmorzsák nap mint nap, - Olaszország, Friuli régió titkos vidékeiről 

Szerző / saját fotók: Sempeger - Sommariva Kinga. A képek / szöveg továbbközlése nem engedélyezett, csak és kizárólag a jelen linken elérhető - teljes tartalom forrásának megosztásával, vagy a szerző írásos engedélyével. Az egyéb forrásból származó fotók, minden esetben jelölve vannak. 

Az Egy kis Itália Facebook oldalon olaszos életképek, életérzések, mindennapi történetek érkeznek, javarészt Friuli régióból. Az Egy kis Itália YouTube csatornán kedvenc olasz családi receptek, s vidékek mutatkoznak be. A Come to Friuli oldalon - Friuli régió bájos szépségei, nevezetességei tölthetnek Benneteket, míg Grado csodáiról pedig a Come to Grado oldal kalauzolja a kedves régi, visszatérő és majd új vendégeinket. Akik pedig szeretik a szép fotókat, s felvételeket, szeretettel ajánlom Instagram oldalam is, melyet itt a linken, Egy kis Itália név alatt értek el. 

Az Egy kis Itália zárt csoportban a Facebook-on pedig megannyi olaszországi információt olvashattok, utazási élményeket, recepteket, programokat, napi inspirációkat. Egy kellemes közösség, ahol az Olaszországot szerető és kedvelő emberek találkoznak, amely csoportba, 3 kérdés megválaszolása után, csak és kizárólag létező profillal, adminisztrátori szűréssel, beléptetéssel lehet bekerülni, a csoport szabályzatainak elfogadása mellett. 

Szeretettel várunk Benneteket megannyi felületünkön. 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egy Kis Itália

Fergeteges olasz hétköznapok - egy magyar lány tollából. Mindennapi történetek Pizzaországból. Utazási élmények, felfedezések, titkos városok, reneszánsz történelem, pasta & pizza minden mennyiségben. Mesék tele szeretettel, melyet az olaszok vitalitása, életvidámság ihlet, egy lánytól - aki nyakig belecseppent a dolce vita pillanataiba. Egy blog, ahol mindig süt a nap, ahol olaszos jókedv vár. Egy oldal, ahol kötelező lassítani és elnyújtózni :) ahol az Aperol Spritz mindennapi kellék, a pizza kimondottan ajánlott és fontos eleme életünknek, s ahol a pasta elengedhetetlen boldogságelem. Egy kis Itália, ahol a déli nap serkentette ráncok, csakis a mosolytól erednek. Bouna Lettura :) <3

Friss topikok

Top 5

  1. GRADO, olasz életérzés, tengerpart - 6 órányira Budapestről
    GRADO, olasz életérzés, tengerpart - 6 órányira Budapestről 2019. március 05. 15:22GRADO, ......első látásra "AMORE"  Amikor az embernek van egy szívszereleme, arról mindig jó mesélni. Főleg ha ez kölcsönös. Ebben az évben és a jövő évben is Grado mesés kisvárosának vezetése és az...
  2. Vannak azok a napok...
    Vannak azok a napok... 2017. február 18. 09:29Számomra a tenger, a hullámok, a homokban való önfeledt és kitárulkozó séták, a sirályok éneke valahogy mindig olyan pozitív töltet, amire nincs magyarázat. Azt gondolom, a legjobb dolgok néha azok,...
  3. DolceVita, Grado, Olaszország  - 6 tipp útravalóként
    DolceVita, Grado, Olaszország - 6 tipp útravalóként 2022. április 14. 08:33Grado, a Nap Szigete. Egy csöppnyi homoksziget, ahol a természet, a tenger és a történelem valami különös módon varázsolja el az embert. Igazán olaszos módon, megadva a Dolce Vita számos pillantát. A...
  4. Gondolatok és Gondolák a Ferde Torony tövében
    Gondolatok és Gondolák a Ferde Torony tövében 2017. július 09. 08:51A kacifántos olasz hétköznapoknak megvan az az előnye, ha éppen fel is szeretne robbanni a ember fia a napi stressztől, és a munka adta "gyönyöröktől", elég csak kimenni az utcára, nagy levegőt venni,...
  5. Lélekemelő kávészünet - Grado csodái
    Lélekemelő kávészünet - Grado csodái 2020. április 25. 14:52Létezik egy kis paradicsomi sziget, az Észak Olasz tengerparton, Friuli régióban, Trieszt után, a Júlia Alpok hegyeinek ölelésében, a lagúnák vidékén, ahová most a képzelet repülőszőnyegén repítelek...
süti beállítások módosítása